• Rene Heupink
  • Willem Lievenstroo
  • Joop Pisa
  • Linda ten Dam
  • Edwin Posma
  • Angelique Frederiks
  • Jolanda van der Horst
  • Eric Bras
Vragen? Bel 055 542 75 45

CESAB Mast technology (Intelligent Mast Design)

Intelligent Mast Ontwerp
Apeldoorn - CESAB Intelligent Mast Design (IMD) bepaalt de normen voor hefmasttechnologie voor de Europese transportsector. Beter doorzicht, minder geluid en nog productiever. Dit zijn de kernpunten van CESAB's nieuwe "Intelligent Mast Design". In nauwe samenwerking met gespecialiseerde ontwerpers van de eigen mastenfabriek van CESAB, is een revolutionaire "Intelligent Mast Design" ontwikkeld voor de nieuwste vorkheftruckserie. Slimme, innovatieve functies verhogen de levensduur van de heftruck, en zorgen ervoor dat de chauffeur eenvoudiger en veiliger kan werken. De hefmast van een heftruck, is het meest essentiële onderdeel van een heftruck. Om maximale productiviteit van de CESAB vorkheftrucks te behalen, is bij het ontwerp van de heftruck, direct de integrale hefmast als uitgangsbasis genomen.
1. Hoge sterkte en stijfheid

2. Weinig onderhoud

3. Laag energie verbruik

4. Superieure doorzicht

5. Zeer soepele werking

6. Lange duurzaamheid

7. Hoge produktiviteit

Door de nauwe samenwerking met gespecialiseerde mast ontwerpers in haar eigen masten fabriek LTE, heeft CESAB een baanbrekende Intelligent Mast Design (IMD) voor de nieuwste serie vorkheftrucks ontworpen met een reeks van slimme, innovatieve functies die de productiviteit en levensduur van de truck verhogen. Een grotere doorzicht, minder lawaai en trillingen, en meer productieve elementen zijn slechts enkele van de indrukwekkende voordelen van Cesab’s nieuwe Intelligent Mast Design. Het slimme ontwerp van de IMD is voorzien van een gepatenteerde dubbele C-mast profiel, exclusief voor de CESAB reeks. Dit levert meer kracht en stijfheid in de mast en verhoogt de duurzaamheid die bijdraagt tot een langere levensduur van de truck en de lagere onderhoudskosten.
De meeste triplex masten hebben een centrale cilinder die het zicht van de heftruckchauffeur beïnvloeden. De CESAB triplex mast is anders ontworpen en heeft het zicht aanzienlijk verbeterd door het gebruik van twee volledig vrije heffing (FFL) cilinders die chauffeurs helpen met veel meer te zien. Omdat het zicht door de mast is verbeterd, is het veiliger en chauffeurs hoeven hum positie niet meer zo vaak aan te passen of hun hoofd zo vaak te bewegen. Dit resulteert in sneller en meer accuraat stapelen, evenals een toename van het comfort tijdens diensten.
Efficiëntie en een maximale inzetbaarheid wordt ook bereikt door het slankere mast profiel wat resulteert in een truck die korter in lengte is en gebruik maakt van minder contragewicht. Dit vermindert het gewicht van de truck, verbetert de wendbaarheid en helpt om brandstof te besparen of het opladen van de batterij te maximaliseren. Instelbare mastrollen zorgen voor langduriger werking met minder slijtage en een sneller en eenvoudiger onderhoud wat resulteert in lagere kosten.
Intelligent Mast Ontwerp
IMD betekent een meer compacte en veelzijdige heftruck. Een geoptimaliseerd lasproces in de productie, met verschillende methodes van lassen wordt gebruikt voor de verschillende punten van de mast. Dit resulteert in een sterke, hoge prestatie mast, met minder spanning en slijtage en betere bescherming tegen schade als gevolg van overbelasting. CESAB Material Handling Europe heeft fors geïnvesteerd in TPS en in nieuwe technologieën. De nieuwe oxycutting materiaalopslag voor toevoer naar de vier gerobotiseerde laslijnen en een nieuwe montagelijn leveren een productiecapaciteit op van meer dan 15.000 hefmasten per jaar in één shift. De mastenfabriek werkt op exact het tempo van de heftruckfabriek, zodat voorraden niet nodig zijn. Elke mast is exact gebouwd voor de truck waarop hij moet komen. LTE produceert twee-, drie- en viervoudige masten met IMD, dat staat voor Intelligent Mast Design. IMD geeft de CESAB-mast specifieke productkenmerken zoals instelbare mastrollen en de toepassing van dubbele cilinders voor de vrije heffing dat een uitstekend zicht op de vorkpunten garandeert. Vrijwel alle masten zijn daarbij voorzien van een uiterst slanke, geïntegreerde side shift. Ander opvallend aspect van IMD is het minder brede gepatenteerde ‘dubbele C’ mastprofiel en de standaard mastdemping. Hierdoor is de voorbouwmaat (L2) van de truck korter en volstaat een lichter tegengewicht. Het gevolg: een betere manoeuvreerbaarheid en een lager energieverbruik.

De mast maakt het verschil!

“IMD is een goed voorbeeld van onze ‘passie voor techniek’ en mag je beschouwen als het belangrijkste standaardkenmerk van de CESAB vorkheftrucks. Wij beschouwen de hefmast als het begin- en eindpunt van een succesvol vorkheftruckontwerp. De mast maakt het verschil, IMD maakt heftrucks veiliger en productiever.”
Intelligent Mast Ontwerp

Even geduld...

{{var product.name}} Is aan uw winkelwagen toegevoegd