• Rene Heupink
  • Willem Lievenstroo
  • Joop Pisa
  • Linda ten Dam
  • Edwin Posma
  • Angelique Frederiks
  • Jolanda van der Horst
  • Eric Bras
Vragen? Bel 055 542 75 45

Explosiebeveiligde magazijntrucks en heftrucks

Explosiebeveiligde trucks

In veel bedrijven kan een risico bestaan door ontvlambare gassen, dampen, poeders en stof: Chemische en farmaceutische nijverheid, bedrijven waar gasflessen en spuitbussen worden gevuld en opgeslagen, bedrijven waar solventen, verf, lijmen, explosieven, lak, alcohol, parfum, cosmetica, voeding, aromaten worden vervaardigd en opgeslagen, enz.
Deze bedrijven dienen er zich van bewust te zijn dat tijdens een normale werkdag het risico op een explosieve atmosfeer kan ontstaan.
Industriële voertuigen met dieselmotoren of elektrische motoren die worden ingezet in deze omgevingen, vormen een mogelijke ontstekingsbron. Bijvoorbeeld onderdelen die vonken produceren, hete oppervlakken, het opzuigen van gassen in een dieselmotor waarbij overmatig toerental ontstaat of zich vonken of vlammen vormen in de inlaat of uitlaat. De ontstekingsbronnen kunnen worden geëlimineerd door een doeltreffende explosiebeveiliging. De gevolgen van ontsteking kunnen zeer ernstig zijn en leiden tot zwaar letsel of materiële schade. Dit betekent dat werkgevers een aantal verplichtingen moeten nakomen op basis van een evaluatie van de aanwezige risico's.

Stocklin Atex machines

Onder de rook van de grote chemische industrie van Basel produceert Stöcklin zelf sinds jaren zijn eigen explosiebeveiligde machines. Doordat deze Atex machines door Stocklin zelf worden gebouwd resulteert dit in maximale veiligheid en concurrerende prijzen. Al de machines voldoen aan de strengste Atex normen en kunnen worden ingezet. De machines worden standaard geleverd in temperatuursklasse T4 in zowel Zone 1 en Zone 2 uitvoering. Naast de standaard elektropallettrucks en stapelaar kan Stocklin ook diverse specials leveren in Atex uitvoering..

Service & Onderhoud

De speciaal opgeleide monteurs van Esra zorgen ervoor dat uw Stocklin Atex machine ten alle tijden goed werkt. Ze beschikken over de vereiste certificaten en trainingen. Het voordeel dat Stocklin deze machines in eigenbeheer bouwt is dat er bij service en onderhoud ook maar 1 monteur ter plekke hoeft te komen en niet een monteur van de leverancier van de stapelaar/pallettruck en een monteur van de ATEX-leverancier. Dit scheelt enorm in de responstijd en in de uiteindelijke exploitatiekosten.
explosievrije heftrucks

Enkele van onze ATEX stapelaars en ATEX pallettrucks

Even geduld...

{{var product.name}} Is aan uw winkelwagen toegevoegd